Search the web with Google

Enter your email address:


Ubuntu install

Jeroen´s weblog


Pagina's

11 juli 2011

Vliegtuigen en treinen

Zien welke vliegtuigen vliegen boven Europa en de wereld. Kijk welke treinen op tijd rijden en waar ze rijden. Heerlijk nurdig, maar o zo leuk:

Het kan oa op Frontier Casper (gratis met 15min vertraging), en op RadarVirtueel. Bij die laatste kun je bv ook een vluchtnr ingeven, zodat je bv je familielid kunt volgen :-): klik daarvoor rechts in beeld op het tabblad 'filter'. Ook op FlightRadar24 kun je Europees vliegverkeer volgen. Leuk is ook VliegtuigOnline, omdat je daar ook kunt kiezen om mee te luisteren met de verkeerstoren. Of download de Google Earth KMZ van vliegtuigvolger.nl om in Google Earth vluchten te bekijken.

Verder zijn interessante sites:

http://www.airliners.nl/Schiphol/liveradar.htm
http://www.bezoekbas.nl/ 

En voor US-based flights kun je bv FlightAware proberen, of FlightStats.

Als je een Android gebaseerd telefoon of device hebt, kun je PlaneFinder proberen.

Treinen kun je niet real-time zien rijden, maar op 'mailspool' kun je 'bij benadering' (ik kon nergens vinden op welke data het gebaseerd is, vermoedelijk de reis- en vertragingstijden van de NS-site) de treinen zien rijden, en op dit kaartje van Traphic kun je een station aanklikken en zie je de vertrekkende treinen en eventuele vertraging en wijzigingen.

Ben je geinteresseerd in varend verkeer: boten/schepen, waar ze zich bevinden, waar ze heen gaan, hun vracht etc vind je op MarineTraffic.

 Taxi's volgen? Kan (deels) ook in sommige steden.

Geen opmerkingen: